Dotaz k produktu

Mazanec 500g

Využijete nejen o Vánocích

  • droždí je součástí balení
  • upečete ho i v domácí pekárně
50 Kč s DPH
Skladem

Složení: cukr, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborové vločky (brambory, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, barvivo: kurkumin), kukuřičná mouka, sušená mléčná směs (palmový tuk, sušená syrovátka, glukozový sirup, sušené odtučněné mléko, stabilizátor: trifosforečnany, protispékavá látka: fosforečnany vápenaté), zahušťovadlo: guma guar, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, aroma

Návod na přípravu: k obsahu sáčku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Z řádně vypracovaného těsta vytvarujeme mazanec, který položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout 60–90 minut. Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175–180 °C asi 45–50 minut.

Použití pro domácí pekárny

Do pečící nádoby nalijeme 350 ml vlažné vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku a přidáme 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g  másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Pro pečení v domácí pekárně použijeme program Klasik, barva světlá. Doba přípravy mazance včetně hnětení a kynutí trvá 3,5 hodiny. Přejeme dobrou chuť!

Recepty:

https://www.labeta.cz/recept/mini-mazance_plnene_cokoladou

https://www.labeta.cz/recept/velikonocni_raz-dva_jidase

Výživové hodnoty ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu
Energetická hodnota [kJ/kcal] 1320/ 316
Tuky [g] 12
z toho nasycené mastné kyseliny [g] 7,9
Sacharidy [g] 48
z toho cukry [g] 16
Bílkoviny [g] 3,4
Sůl [g] 0,76
Vláknina [g] 0,7