Dotaz k produktu

Bezlepkový celozrnný chléb REBEL

Z více než 80% z celozrnných mouk, zcela bez škrobů, psyllia a pojivových gum. Pokud budete péct pouze z této směsi, nečekejte nadýchané pecny. Pokud však hledáte alternativu za žitnou mouku, případně toužíte po věrné nápodobě receptů pšenično-žitných, jste tu správně! Chuť této směsi dotváří kombinace chlebového koření: kmínu, koriandru a fenyklu v námi osvědčených poměrech.

70 Kč s DPH
Na objednávku

Směs také můžete kombinovat s univerzálními směsí Zelenou a Modrou. Docílíte tak objemných pecnů, ovšem s přídavkem celozrnné nutričně přínosné mouky. Kombinovat můžete všestranně, protože směs neobsahuje ani přidanou sůl, ani cukr. Je tak ideální i pro kváskové pečení.

Výrobce: Adveni

Složení: pohanková mouka celozrnná, ovesná mouka bez lepku celozrnná, lněná mouka (mleté výlisky ze semen lnu hnědého), kmín drcený, koriandr mletý, fenykl mletý.

Video: Bezlepkové směsi na chléb

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1530 kJ / 365 kcal
Tuky 5,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g
Sacharidy 59 g
z toho cukry 1,7 g
Vláknina 5,6 g
Bílkoviny 16 g
Sůl 0,02 g

 

Balení obsahuje

500 g směsi na bezlepkový celozrnný chléb REBEL.

K tomu přidáme 480 ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa a 7 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

Návod k přípravě v domácí pekárně

Do mísící nádoby nalijeme 480 ml vlažné vody. Do vody přidáme 2 lžičky soli, 2 lžíce oleje a 2 lžíce octa, zamícháme. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého dáme 7 g sušeného nebo 21 g čerstvé droždí. Pečeme na program cca 2 hodiny a 20 minut.

Návod k přípravě v klasické troubě

Do skleničky nalijeme 50 ml vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme 21 g čerstvého droždí a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.

Ve velké míse kuchyňského robotu smícháme směs Rebel, 2 lžičky soli, 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 430 ml vody a kvásek. Pomocí hnětacích háků necháme zpracovávat 5 minut. Mezitím si nádobu, ve které budeme péct, dobře vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vzniklé těsto přesuneme do pečící nádoby a zakryjeme ho potravinářskou fólií, aby neoschlo.  Na teplém místě necháme kynout cca 45 minut.

Troubu předehřejeme na 250 °C a na její dno dáme starý hluboký plech na pečení, na který nalijeme cca 0,5 l vroucí vody. Troubu rychle zavřeme, aby neunikla pára, která se tam díky vroucí vodě vytvoří.

Pečeme 20 minut, poté troubu otevřeme a páru vyvětráme, vyndáme spodní plech, teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 30 minut. Pak chleba vyklopíme z formy a pečeme ještě 10 minut bez ní, abychom docílili pěknou kůrku.

Pozor, celková doba pečení se může mírně lišit – v závislosti na typu trouby.

Že je chléb hotový, prověříme známým testem se špejlí – zapíchneme ji do chleba, a když ji vytáhneme suchou, chléb je upečený.

Správně upečený chléb poznáme také tak, že zaklepeme na spodek a ten musí „zvonit“, tzn. znít dutě.

Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce.

Shrnutí pečení
na 250 °C s párou – 20 min
na 200 °C bez páry – 30 min
na 200 °C bez formy na pečení – 10 minut